Hortensian trädgårdsservice - När du bryr dig om din trädgård.
RSS

Kategorier

Blommor
Skötselråd för Hortensior.
drivs av

Min blogg

Fröer


Nu kan frösådden sätta i gång på allvar. Äntligen är ljuset tillbaka och dagarna blir varmare. Alla fröpåsarna som varit undanstoppade på "mörk och sval plats" får komma ut i ljuset tillsammans med alla de nyinköpta, naturligtvis, och nu kan såfesten börja.....
Mitt lilla minidrivhus blir snabbt överbelagt av olika krukor. Gamla kakburkar, med delvis öppningsbart lock, är redan framplockade. Snart trängs burkar och krukor i de flesta fönsterna tillsammans med de, ännu inte omplanterade, pelargonerna som sträcker sig mot ljuset och ser lite bländade ut. Kan inte vara lätt att bli utsatt i flödande vårljus efter en hel vinter i den mörka källaren men det dröjer inte länge förrän de första gröna skotten visar sig.
Snart kan jag börja så på allvar och så fort det blir varmare kan alla de små plantorna flytta ut i det stora växthuset och slippa trängas på fönsterbrädan.
Jag längtar redan....

1 kommentar på Fröer:

Kommentarer RSS
pg on den 13 augusti 2020 10:53
Jag började precis planta blomsterfrön. Så snart jag hittade ditt material var det en slump. Du kan komma och se mina träd växa här.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint